פש"ר
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
2100-01
29/10/2010
|
בפני השופט:
אסתר נחליאלי חיאט
|
- נגד - |
התובע:
עמנואל שלם
|
הנתבע:
1. דוד שלם – החייב 2. ערן קאופמן 3. עו"ד - ה נאמן
|
|
החלטה
הבקשה שלפני היא להורות על פתיחת כספת החייב הנמצאת בבנק הבינלאומי הראשון בסניף הראשי בתל אביב, והמצאת דפי חשבון הבנק של החייב בבנק שברחוב אוסישקין ברמת השרון.
לאחר שעיינתי בבקשה ובטעמיה, כן עיינתי בתגובת הנאמן, בתגובת הכנ"ר ובעמדת הגב' אורלי זיו – ואני רואה להעתר לבקשה.
הגב' זיו היא אפוטרופא של החייב, ואינה מדווחת לנאמן על הכנסותיו השונות של החייב, ולכאורה אף עולה כי היא מקבלת כספים של החייב מזה שנים אחדות ללא כל הסבר ו/או דיווח לנאמן.
עיון בתגובת הגב' זיו- לא הבהיר מאומה ואין בדברים להצדיק את התנהלותה הלכאורית כאמור.
מאחר שהחייב שוהה בהליכי פשיטת רגל, מוטל על האפוטרופא שמונתה לשמש בתפקיד זה להיות ל'פה' לחייב ולבצע את כל החיובים המוטלים על החייב בהליכים אלה בשם החייב ומטעמו.
ברור כי ככל שהחייב לא היה פסול דין היתה עליו החובה לדווח על כל הכנסה ועל כל הוצאה כמו גם על כל נכס, בין מקרקעין בין נכסים כספיים ובין אחרים, וכן היה עליו לדווח על פרט רלוונטי לנאמן בפשיטת רגל שמונה כנאמן על נכסי החייב.
נראה כי האפוטורפא לא מילאה אחר חיובים אלה ומשכך אני סבורה כי יש מקום לאפשר לנאמן לקבל כל מידע רלוונטי בקשר לחייב ולנכסיו.
משכך אני מורה לבנק הבינלאומי הראשון לאפשר לנאמן לפתוח את הכספת של החייב כדי שיבצע רישום מדויק של הפריטים המצויים בכספת ואני ורה לאחר מכן לסגור את הכספת ולהגיש דיווח רלוונטי לרבות בקשה להוראות ככל שיהיה מקום לעשות כך.
כן אני מורה לבנק הבינלאומי למסור לנאמן עותק מדפי החשבונות של החייב.
מאחר שלא ניתנו לנאמן כל פרטים אודות חשבונות הבנק של החייב אני מורה למבקש (פעם נוספת) להעביר בהקדם לנאמן את פרטי החשבונות הללו.
יחד עם זאת ובמקביל אני מורה לנאמן לפנות לבנקים השונים וביניהם לבנק שכתובתו נמסרה בבקשה ולברר קיומם של חשבונות בנקים על שם החייב כדי שיוכל לקבל את כל החומר הרלוונטי לחייב ולנכסיו.
ככל שיהיה צורך בפסיקתאות שונות לביצוע ההחלטה ניתן להגישם לחתימתי.
עוד לציין כי על האפוטרופא למסור לנאמן דוחות חודשיים של החייב כפי שהיה עליו לעשות בעצמו לולא היה פסול דין, קרי עליה לדווח מידי חודש על כל ההכנסות של החייב (כולל גמלאות, קצבאות או כל הכנסה אחרת) וכן עליה לדווח על כל ההוצאות – והכל כשהם מגובים באסמכתאות.
המזכירות תשלח עותק מההחלטה לכל בעלי הדין שבכותרת.
ניתנה היום, כ"א חשון תשע"א, 29 אוקטובר 2010, בהעדר הצדדים.